BARINA KFT.
2890 Tata, Barina u. 9.
Telefon: +36 34 480-208
Fax: +36 34 480-206
filipszattila@gmail.com
iparipark@tlp.hu

Területek

2010 tavaszán kezdődött el annak az 1200 méter hosszú útszakasznak az építése, amely új lehetőségeket teremthet a Tatai Ipari Parkban. Az ipari park területe ugyan közvetlenül az M1-es autópálya mellett fekszik és fejlődik, de annak közúti megközelítése korábban a város déli részén keresztül történt.

Az ipari parkba betelepült vállalkozások kora ősztől rendkívül könnyen megközelíthetővé válnak, köszönhetően annak, hogy sikerrel szerepelt az ipari park fejlesztője, a Barina Kft. a KDOP-1.1.1/A-09-2009-0001 számú pályázaton, ahol az Európai Uniótól és a Magyar államtól 197 251 756 Ft-nyi támogatás összeget nyert el. Az úgynevezett Ring út teszi majd lehetővé, hogy az ipari parknak közvetlen közúti összeköttetése legyen az M1 autópálya tatai csomópontjával. Kiépítésre kerül a nagy teherbírású út mellett a közvilágítás, kerékpárút és a járda, így könnyebbé válik a park gyalogos, kerékpáros megközelítése is. A nagy átmérőjű zárt csapadékcsatornával együtt minden közmű a föld alá kerül, így esztétikus és a XXI. századi igényeknek megfelelő lesz a park környezete.

Az út – amelynek műszaki átadása októberben várható – nemcsak azért fontos, mert rendkívül kedvező logisztikai helyzetet teremt a hazai is külföldi befektetők számára, hanem környezetvédelmi szempontból is, ennek köszönhetően a jelentős ipari forgalom elkerüli a város déli részét, csökken a zaj- és egyéb szennyezés.

Ipari Park - infrastruktúra-fejlesztés 2010.

Ipari Parkban az üzemek fejlesztése